Debitare laser si gravura laser

Tehnologia laser ofera cele mai rapide metode de debitare, gravare si fotogravare de pe piata pentru o gama larga de materiale. Comparativ cu tehnologiile de prelucrare traditionale, prelucrarea cu laser asigura un grad de detaliere incomparabil mai mare si posibilitatea de realizare de piese de dimensiuni mult mai mici.

In cadrul Complet Design puteti beneficia de avantajele acestei tehnologii fie independent, comandand servicii de debitare si/sau gravare laser, fie comandand servicii de productie si/sau design pentru obiecte a caror modalitate de executie optima este reprezentata de prelucrarea laser.

CARE SUNT APLICATIILE PRELUCRARII LASER ?

Utilizarea tehnologiei laser pentru prelucrarea materialelor are o vasta aplicabilitate in diverse domenii, datorita accesibilitatii si vitezei de lucru. Prin prelucrare laser se pot realiza cu usurinta piese sau obiecte cu design personalizat atunci cand exista materialul prelucrabil si un desen vectorial 2D in baza caruia sa se realizeze prelucrarea.

In cadrul atelierului nostru va puteti baza cu incredere pe avantajele tehologiei laser atunci cand doriti sa debitati sau sa gravati materiale corespunzatoare in scopul obtinerii de: piese de mici dimensiuni sau cu detalii fine, piese mari sau mici cu grosimi de pana la 10 mm ( in functie de materialul dorit ) sau piese din materiale flexibile sau fragile, care nu s-ar preta la metode traditionale de debitare mecanica.

Domeniile de aplicabilitate ale prelucrarii laser sunt numeroase, de la realizarea de obiecte custom pentru toate industriile creative arhitectura, design, moda, arta, advertising, scenografie si creatii handmade pana la realizarea de piese sau subansambluri pentru productia publicitara, machete de prezentare sau prototipuri ingineresti.

TIPURI DE PRELUCRARE LASER

DEBITARE LASER

Cum comand?

Pentru a plasa o comanda de prelucrare laser, este nevoie sa ne trimiteti un desen vectorial 2D a pieselor dorite, la scara 1:1 in mm, in care sa marcati cu culori diferite tipurile de prelucrare utilizate debitare, gravura de linie sau de suprafata.
Recomandam sa tineti cont de urmatoarele mentiuni speciale in ceea ce priveste pregatirea fisierului:
- fonturile se pot importa in softul aparatului laser doar in formula VECTORIAL ( transformate in curbe )
- gravurile de suprafata se pot executa doar in baza unor polilinii sau spline-uri inchise
- efectul de linie punctata poate fi obtinut numai din linii separate, linia de tip punctat neputand fi importata ca atare in softul de masinare
- singurele tipuri de prelucrari laser pentru care nu este nevoie de desen vectorial sunt fotogravurile
- dimensiunile maxime de prelucrare dintr-o singura bucata sunt de 1500x2000mm
- acceptam pentru prelucrare laser fisiere 2D cu extensiile AI, DWG, DXF, CDR, EPS vectorial si PDF.
In urma analizei fisierelor si cerintelor proiectului veti primi oferta noastra bazata pe consumul de material si pe estimarea cantitatatii sau timpului de prelucrare