Debitare CNC si gravura mecanica FREZARE

Tehnologia CNC ofera metode de prelucrare complexe si exacte pentru majoritatea materialelor rigide. Comparativ cu tehnologia laser, prelucrarea CNC cu 3 axe face posibila atat prelucrarea 2D prin debitare, cat si realizarea de volumetrii mai mult sau mai putin proeminente, prin utilizarea miscarii pe axa Z a uneltei de prelucrare.

Prin prelucrare CNC cu 3 axe se pot obtine piese debitate pe contur cu muchie dreapta, inclinata sau profilata, sau piese cu sapaturi liniare sau de suprafata in grosimea materialului, cu fund drept, rotunjit sau neregulat.

In cadrul Atelier 13 puteti beneficia de avantajele acestei tehnologii fie independent, comandand servicii de debitare si/sau frezare CNC, fie comandand servicii de productie si/sau design pentru obiecte a caror modalitate de executie optima este reprezentata de prelucrarea CNC.

CARE SUNT APLICATIILE PRELUCRARII MECANICE CNC?

Utilizarea tehnologiei CNC pentru prelucrarea materialelor are aplicabilitate in diverse domenii ce presupun existenta unor etape de productie. Multitudinea parametilor care se pot controla, face ca prin prelucrare CNC sa se poata obtine piese cu contururi sau volumetrii complexe si exacte, din materiale rigide si adeseori cu grosime mare, greu de prelucrat prin alte procedee.

In cadrul atelierului nostru va puteti baza cu incredere pe avantajele tehologiei laser atunci cand doriti sa debitati sau sa frezati materiale corespunzatoare in scopul obtinerii de: piese cu dimensiuni medii sau mari in cote exacte, piese din materiale rigide cu grosimi cuprinse intre 1-90 mm, piese din materiale rigide care nu sunt compatibile cu prelucrarea laser (de exemplu care contin PVC) sau volumetrii 2,5D din diverse materiale.

Domeniile de aplicabilitate ale prelucrarii CNC in atelierul nostru sunt cu precadere: arhitectura, designul, arta, scenografia, productia publicitara, machetele de prezentare, ingineria sau productia de mobilier custom.

TIPURI DE PRELUCRARE MECANICA

DEBITARE CNC

Cum comand?

Pentru a plasa o comanda de prelucrare CNC, este nevoie sa ne trimiteti un desen vectorial 2D a pieselor dorite, din polilinii inchise, la scara 1:1 in mm, in care sa marcati cu culori diferite tipurile de prelucrare utilizate debitare, frezare liniara sau de suprafata. Suplimentar este necesar sa precizati in cazul frezarilor, adancimile de frezare si orice alte informatii suplimentare care sunt importante pentru obtinerea rezultatului dorit.
In cazul volumetriilor 2.5D, este necesar sa ne trimiteti fisierul tridimensional al pieselor la scara 1:1.
Este bine de stiut faptul ca prelucrarea mecanica va determina tot timpul racorduri rotunjite la unghiurile intrande, lasand posibila utilizarea unghiurilor ascutite doar in cazul colturilor proeminente. Cu cat materialul este mai gros, cu atat mai mare va fi diametrul frezei utilizate si in consecinta raza de racord la unghiurile intrande.
Pentru prelucrarile 2D de debitare si frezare liniara, pentru usurinta comunicarii rezultatului dorit si pentru evitarea problemelor de interpretare, recomandam utilizarea template-ului de mai jos care poate fi importat la scara in orice soft de desen vectorial.
Recomandam sa tineti cont de urmatoarele mentiuni in ceea ce priveste pregatirea fisierului:
- contururile de debitare sau de frezare inchise trebuie desenate cu polilinii inchise
- datorita grosimii uneltei de prelucrare, piesele trebuie sa fie distantate la minim 6mm
- fonturile se pot importa in softul de masinare doar in formula rasterizata ( transformate in curbe )
- efectul de linie punctata poate fi obtinut numai din linii separate, linia de tip punctat neputand fi importata ca atare in softul de masinare
- aria de prelucrare maxima dintr-o singura bucata, este de 500 x 700 mm
- acceptam pentru prelucrare CNC fisiere 2D sau 3D (doar in cazul prelucrarilor 2.5D) cu extensiile DWG, DXF, CDR, AI, EPS vectorial, STL.
In urma analizei fisierelor si cerintelor proiectului veti primi oferta noastra bazata pe consumul de material si pe estimarea cantitatatii sau timpului de prelucrare.